In de tandheelkunde helpt verlichting om optimaal te kunnen presteren, maar ook om patiënten tot rust te laten komen.

De juiste verlichting

Tandartsen, mondhygiënisten en tandtechniekvers hebben uitstekende werkverlichting nodig om optimaal te kunnen presteren.  Led met een hoge CRI waarde helpt bij een juiste kleurbeoordeling. Iedere behandelruimte is uniek en vraagt om een eigen lichtontwerp waarbij gekeken wordt naar de juiste lichtintensiteit, kleurtemperatuur en gelijkmatigheid. Ook in de wachtruimte speelt verlichting een belangrijke rol. Het gebruik van de juiste indirecte verlichting en kleuren heeft een positief effect op uw patiënten. 

Belangrijke punten

  • Lichtadvies volgens de normering - gemiddeld 2000 lux op het hoofdsteun
  • Belangrijk om te letten op de gelijkmatigheid van de verlichting
  • UGR (verblindings waarde) <19 voor minimale verblinding
  • Slimme technieken (sensoren, domotica) helpen nog meer te besparen
  • Gebruik trillingsvrije drivers voor uw verlichting
  • Juiste verlichting heeft een positief effect op de gemoedsrust van patiënten

Tijdens dit gesprek brengen wij uw wensen in kaart. We bespreken belangrijke factoren en leggen uit waaruit een prettig verlichte ruimte is opgebouwd. Vervolgens bepalen we aan de hand van voorbeelden uw stijl.

Een Lichtplan bestaat uit een bovenaanzicht van uw kantoor waarop wordt aangegeven op welke locaties de verlichting geadviseerd wordt om uw kantoor optimaal te belichten.

Ons lichtadvies met de daarbij horende armaturen presenteren wij middels een moodboard. Tevens voegen wij een passende offerte toe zodat u een compleet beeld heeft van de kosten. 

In een 3D lichtrender is uw kantoor volledig ingetekend in een 3d omgeving. Daarbij voegen wij ons lichtadvies waardoor er een realistisch beeld ontstaat van hoe uw kantoor er uit zal gaan zien. 

Wanneer u overtuigt bent van het lichtontwerp bieden wij ook onze eigen installatie service aan. Wij verzorgen de complete installatie en creëren precies het project zoals het bedacht en getoond is.  

Een Kabelplan laat zien waar de kabels zich bevinden in uw kantoor. Dit voorkomt vervelende storingen zoals kabelbreuk en maakt het inzichtelijk waar er wel stroom gepakt kan worden.

Door onze kennis in lichtsturing kunnen wij u adviseren in een systeem dat perfect past bij uw wensen. Van een bewegingssensor tot een domotica systeem wij adviseren u graag.

Wij bieden veel extra diensten aan. Door onze ervaring uit het theater hebben wij veel kennis van Licht stellen, Ook kunnen wij het onderhoud van uw verlichting verzorgen en het oplossen van storingen. 

''Voorbeelden van een ideale lichtsituatie in een behandelkamer.''